Wróć do listy
Na słodko||Muśnij sobie z Darią Ładochą
60 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje:
Spód:
- 1 szklanka prażonych płatków migdałowych
- 1 szklanka prażonych wiórków kokosowych
- 50 g miękkiego masła
Masa serowa:
- 500 g serka mascarpone
- 500 g jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka wanilii
- 4 łyżki żelatyny
- 150ml wody
- 1 opakowanie musu Herbapol Truskawki
Przygotowanie:
- Wymieszaj masło z migdałami i wiórkami kokosowymi. Powstałą masę przełóż na dno tortownicy.
- W dużej misce połącz mikserem jogurt, serek mascarpone, wanilię oraz połowę opakowania musu Herbapol Truskawki.
- Do rondelka wsyp żelatynę, zalej wodą. Odstaw na 5 minut.
- Podgrzej żelatynę, aż całkowicie się rozpuści.
- Przygotowaną wcześniej masę serową połącz w mikserze z żelatyną.
- Przelej masę do tortownicy i na wierzchu udekoruj musem Herbapol Truskawki.
- Odstaw do lodówki na 4 godziny.
Smacznego!
W przepisie użyto: