Wróć do listy Na słodko

Jogurtowe babeczki nadziane dżemem brzoskwiniowym

Przepis Jogurtowe babeczki nadziane dżemem brzoskwiniowym
Łatwe
Czas przygotowania 40 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

  • Mąka pszenna – 2 szklanki
  • Jogurt naturalny lub mleko – 1 szklanka
  • Drobny cukier brązowy – ½ szklanki
  • Masło – 130g
  • Jajko – 1 całe + żółtko
  • Cukier z dodatkiem wanilii – 1 łyżeczka
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Dżem Brzoskwiniowy Herbapol

Przygotowanie

  1. Składniki płynne (roztopione i ostudzone masło, jogurt i jajka) wymieszaj mikserem.
  2. Dodaj suche składniki i kontynuuj ucieranie ok. 2 minut.
  3. Formę na babeczki wyłóż papierowymi papilotkami, wypełnij do połowy ciastem, nałóż łyżeczkę dżemu, przykryj ciastem.
  4. Piecz w temp. 180 stopni ok. 25 minut

Smacznego!

W przepisie użyto:

Dżem Brzoskwiniowy użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem Brzoskwiniowy

Sprawdź