Wróć do listy Na słono

Fit tartinki

Przepis Fit tartinki
Średnie
Czas przygotowania 50 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

  • Pumpernikiel w kółeczkach lub zwykły
  • 0,5 kg polędwiczki wieprzowej
  • 1 słoik Konfitury wiśniowej Herbapolu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • świeży tymianek kilka gałązek
  • świeży rozmaryn - 1/2 gałązkil

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyj, osusz, pokrój w centymetrowe plastry i rozklep dłonią. Dopraw solą, pieprzem, obsyp posiekanym tymiankiem i rozmarynem, skrop oliwą.
  2. Na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej lub stalowej) i na dużym ogniu, smaż polędwiczki z każdej strony ok. 1,5 minuty.
  3. Pumpernikiel pokrój na niewielkie kwadraciki lub szklanką wytnij kółeczka. Posmaruj masłem, następnie ułóż po plasterku zgrillowanej polędwicy.
  4. Na każdą tartinkę wyłóż pół łyżeczki konfitury wiśniowej, a na nią po kilka listków świeżego tymianku.

W przepisie użyto:

Konfitura z Wiśni ekstra użyto w przepisie serwisu Herbpol

Konfitura z Wiśni ekstra

Sprawdź