Wróć do listy
Na słodko
50 min
Drukuj
Składniki na 6 porcji
- 400ml jogurtu naturalnego typ grecki
- 4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
- 4 łyżki masła orzechowego (bez kawałków orzechów)
- 1 słoik dżemu Czarna Porzeczka z Nałęczowa Herbapol
- 300g bezów
Przygotowanie
- Jogurt naturalny zmiksuj z mlekiem skondensowanym i masłem orzechowym.
- W rondelku podgrzej nieco dżem z czarnej porzeczki, tak by nabrał lekko płynnej konsystencji.
- W niewielkich szklaneczek lub kieliszków wsyp łyżkę pokruszonych bezów, wlej łyżkę dżemu i dwie łyżki masy orzechowej tworząc warstwy.
- Działanie kontynuuj do momentu wypełnienia naczyń.
- Wierzch ozdób pokruszoną bezą i świeżymi porzeczkami.
W przepisie użyto: