Wróć do listy
Popularne||Na słono
30 + 180 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
- 1 polędwiczka, około 400 g
- 2 łyżki dżemu z Owocami Leśnymi Herbapol
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
- 1/2 łyżeczki soli
- 50 g masła klarowanego
- 100 g miksu sałat
- 1 małe awokado
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie
- Polędwiczkę natrzeć marynatą z dżemu, przypraw i oleju.
- Odstawić na 2-3 godziny do zamarynowania.
- Na rozgrzanym maśle klarowanym smażyć polędwiczkę przez 5 minut, odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 5 minut.
- Kolejno mięso zdjąć z ognia, szczelnie zakryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
- W międzyczasie wymieszać miks sałat z pokrojoną rzodkiewką i awokado, polać marynatą z oliwy, miodu i cytryny.
Smacznego!
W przepisie użyto: