Wróć do listy Popularne

Pieczony camembert

Przepis Pieczony camembert
Średnie
Czas przygotowania 25 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

Przygotowanie

  1. Serki przekrój na pół w poprzek, tak by z jednego powstały dwa okręgi.
  2. Włóż do foremki do zapiekania lub ułóż na wyłożonej papierem blasze (jeśli kupisz camembert w drewnianym opakowaniu możesz go użyć jako foremki!)
  3. W osobnej miseczce wymieszaj 8 łyżek konfitury malinowej z łyżeczką listków tymianku.
  4. Pistacje rozdrobnij i upraż na suchej patelni.
  5. Na każdy camembert wyłóż 2 łyżeczki konfitury i posyp pistacjami.
  6. Zapiekaj w nagrzanym od 200oC piekarniku przez 10-12 minut.

W przepisie użyto:

Konfitura z Malin ekstra użyto w przepisie serwisu Herbpol

Konfitura z Malin ekstra

Sprawdź