Z podanych składników wyrobić ciasto, owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 15 minut.
Ciasto wyjąć, podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na grubość ok. 4mm, a drugą odłożyć do lodówki. Podczas rozwałkowania ciasta stolnicę oraz ciasto podsypać lekko mąką, aby się łatwiej wałkowało.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawać okręgi (szklanką lub foremką do ciasteczek).
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 12 minut.
Wyjąć z lodówki drugą porcję ciasta i postępować podobnie: rozwałkować, wykrawać okręgi (najlepiej taką samą liczbę co pełne krążki), ale w środku każdego krążka dodatkowo wyciąć foremką gwiazdkę. Upiec, ostudzić.
Po wystudzeniu spód posmarować powidłami, a na górę położyć krążek ze wzorkiem, lekko docisnąć.