Wróć do listy
Na słodko||Muśnij sobie z Darią Ładochą
60 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje:
Ciasto
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g posiekanych pistacji + 50 g całych do dekoracji
- 2 jajka
- 300 ml śmietanki 30%
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
Dodatkowo:
- olej do smażenia
- kilka gałązek mięty
- 1 opakowanie musu Herbapol Wiśnie
- 200 g serka mascarpone
-
Przygotowanie:
- Połącz za pomocą miksera wszystkie składniki na ciasto, aż uzyskasz jednolitą masę. Odstaw na 5 minut, aby ciasto stało się gęstsze.
- Nagrzej patelnię i na niewielkiej ilości oleju smaż placki z dwóch stron do zrumienienia.
- Serwuj z musem wiśniowym wymieszanym z serkiem mascarpone lub osobno.
- Udekoruj pozostałymi pistacjami i miętą.
Smacznego!
W przepisie użyto: