Wróć do listy
Na słodko
50 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
- 1 słoik konfitur wiśniowych Herbapol
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 3 łyżki płatków owsianych zmielonych na mąkę
- 1 jabłko
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
- Jabłko zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z 2 łyżkami konfitury wiśniowej, jajkiem i cynamonem i łyżką miodu.
- Zmieszaj płatki, otręby i mąkę z proszkiem do pieczenia.
- Połącz mokre i suche składniki, smaż na dobrze rozgrzanej patelni.
- Serwuj z łyżeczką konfitury wiśniowej.
W przepisie użyto: