Wróć do listy
Popularne
20 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
- 200 g szpinaku baby
- 100 g rukoli
- ulubiony mix sałat
- 200 g miękkiego koziego sera
- 50 g orzechów włoskich
Składniki na sos malinowy
- 1 łyżka konfitury malinowej Herbapol
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml oleju z pestek winogron (może być ryżowy lub rzepakowy)
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Połącz wszystkie składniki sosu, zetrzyj do nich ząbek czosnku i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Liście sałaty umyj, osusz i wyłóż na półmisku. Na wierzchu ułóż kozi ser i przyprażone na suchej patelni orzechy.
- Przed podaniem polej malinowym balsamico.
W przepisie użyto: