Wróć do listy Na słodko

Pieczone jabłka z konfiturą malinową

Przepis Pieczone jabłka z konfiturą malinową
Łatwe
Czas przygotowania 35 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

  • 4 jabłka,
  • 4 łyżki konfitury malinowej,
  • garść rodzynek,
  • 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu,
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.

Przygotowanie

  1. Wytnij z jabłek gniazda nasienne.
  2. Zostaw ogonek z kawałkiem miąższu do przykrycia.
  3. Rodzynki wymieszaj z przyprawami i łyżeczką Konfitury malinowej Herbapol.
  4. Każde jabłko wypełnij przygotowaną mieszanką. Piecz w 180°C około 20 min, aż jabłka będą miękkie.

W przepisie użyto:

Konfitura z Malin ekstra użyto w przepisie serwisu Herbpol

Konfitura z Malin ekstra

Sprawdź