15 min
Drukuj
Składniki
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 6 kromek chleba tostowego
- 50 g masła klarowanego
- 200 g Dżemu Wiśniowego Herbapol
- 2 serki Camembert
- świeżo mielony pieprz
- liście roszponki
Przygotowanie
- W misce wymieszać jajka z cukrem pudrem i cynamonem. Chleb tostowy zamoczyć w jajku i smażyć na klarowanym maśle do uzyskania złotego koloru, następnie zdjąć z patelni na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Tosty posmarować dżemem i nałożyć plasterki sera.
- Całość można zapiec w piekarniku w funkcją grilla.
- Na koniec tosty posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem i udekorować liśćmi roszponki.
Autorem przepisu, przygotowanego w ramach cyklu dla Dzień Dobry TVN, jest Sebastian Olma.