Wróć do listy Popularne||Na słono

Smażone tosty francuskie z dżemem wiśniowym i camembertem

Przepis Smażone tosty francuskie z dżemem wiśniowym i camembertem
Łatwe
Czas przygotowania 15 min
Drukuj Drukuj

Składniki 

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 50 g masła klarowanego
  • 200 g Dżemu Wiśniowego Herbapol
  • 2 serki Camembert
  • świeżo mielony pieprz
  • liście roszponki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać jajka z cukrem pudrem i cynamonem. Chleb tostowy zamoczyć w jajku i smażyć na klarowanym maśle do uzyskania złotego koloru, następnie zdjąć z patelni na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  2. Tosty posmarować dżemem i nałożyć plasterki sera.
  3. Całość można zapiec w piekarniku w funkcją grilla.
  4. Na koniec tosty posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem i udekorować liśćmi roszponki.


Autorem przepisu, przygotowanego w ramach cyklu dla Dzień Dobry TVN, jest Sebastian Olma. 

W przepisie użyto:

Dżem Wiśniowy użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem Wiśniowy

Sprawdź