Wróć do listy
Popularne
30 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
- 50g masła
- 3 łyżki powideł śliwkowych
- 3 łyżki dobrze przetartej, gęstej pulpy pomidorowej
- 3 wędzone śliwki
- 1/2 cebuli bardzo drobno poszatkowanej
- 2 łyżki miodu
- 1 ząbek czosnku
- Łyżeczka wędzonej papryki słodkiej
- Łyżeczki wędzonej papryki ostrej
Przygotowanie
- Na rozpuszczonym maśle podsmaż cebulkę i lekko rozgnieciony czosnek.
- Gdy cebula zmięknie wyciągnij czosnek, dodaj drobno pokrojone wędzone śliwki, pulpę pomidorową i powidła, mieszając gotuj sos przez kilka minut.
- Dopraw, dodając płynny miód, wędzoną paprykę słodką i słoną oraz sól do smaku.
- Gotuj do czasu połączenia się wszystkich składników lub zmiksuj w blenderze.
W przepisie użyto: