Wróć do listy Popularne

Śliwkowy barbecue

Przepis Śliwkowy barbecue
Średnie
Czas przygotowania 30 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

  • 50g masła
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 3 łyżki dobrze przetartej, gęstej pulpy pomidorowej
  • 3 wędzone śliwki
  • 1/2 cebuli bardzo drobno poszatkowanej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • Łyżeczka wędzonej papryki słodkiej
  • Łyżeczki wędzonej papryki ostrej

Przygotowanie

  1. Na rozpuszczonym maśle podsmaż cebulkę i lekko rozgnieciony czosnek.
  2. Gdy cebula zmięknie wyciągnij czosnek, dodaj drobno pokrojone wędzone śliwki, pulpę pomidorową i powidła, mieszając gotuj sos przez kilka minut.
  3. Dopraw, dodając płynny miód, wędzoną paprykę słodką i słoną oraz sól do smaku.
  4. Gotuj do czasu połączenia się wszystkich składników lub zmiksuj w blenderze.

W przepisie użyto:

Powidła Węgierkowe użyto w przepisie serwisu Herbpol

Powidła Węgierkowe

Sprawdź