Wróć do listy Na słono

Wiśniowo-cynamonowa rolada schabowa

Przepis Wiśniowo-cynamonowa rolada schabowa
Średnie
Czas przygotowania 90 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 6 porcji

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i osusz, długim i ostrym nożem zacznij obierać mięso wzdłuż, by z jednego kawałka otrzymać jak największy prostokąt o grubo.
  2. Piekarnik rozgrzej do 200oC i piecz w nim mięso przez godzinę. Na ostatnie 5 min zdejmij folię i podpiecz by się zrumieniło.
  3. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 10 min by „odpoczęło”.
  4. Po wystygnięciu pokrój w cienkie plastry.
  5. Ser fetę rozgnieć widelcem, dodaj chrzan, oliwę i dopraw pieprzem.
  6. Na każdym plastrze schabu rozprowadź łyżeczką farsz, cienką warstwę konfitury truskawkowej i kilka listków rukoli. Zwiń w rulonik, tak by powstały roladki i przebij wykałaczką.

W przepisie użyto:

Konfitura z Wiśni ekstra użyto w przepisie serwisu Herbpol

Konfitura z Wiśni ekstra

Sprawdź