Wróć do listy Na słodko

Maślano-orzechowe grzanki

Przepis Maślano-orzechowe grzanki
Średnie
Czas przygotowania 20 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 6 porcji

  • 4 kromki razowego chleba
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka łuskanych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • Dżem Aksamitny Truskawkowy
  • 1 kostka twarogu białego
  • mięta lub bazylia do ozdoby

Przygotowanie

  1. Orzechy obsmaż na suchej patelni i obierz z łupiny. Lekko jej rozdrobnij i wrzuć ponownie na patelnie. Dodaj masło, miód i sok. Wymieszaj i obsmaż na powstałej mieszance kromki razowca.
  2. Na każdą grzankę połóż plaster sera, na to dżem i posyp zieleninką.

W przepisie użyto:

Dżem Truskawkowy użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem Truskawkowy

Sprawdź