Wróć do listy
Na słodko||Muśnij sobie z Darią Ładochą
60 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje:
- 1 duża bagietka
- 2 łyżki czerwonego pesto
- 1 roladka dojrzewająca koziego sera w roladzie
- 2 szalotki pokrojone w piórka
- oliwa z oliwek
- 100 g czarnych oliwek, pokrojonych w plastry
- 1 opakowanie musu Herbapol Truskawki
- rukola
- kilka liści mięty
- prażone pestki dyni
- 1 łyżeczka masła klarowanego
Przygotowanie:
- Nagrzej piekarnik do temperatury 200 st. C w trybie grill.
- Bagietkę pokrój na grubsze kromki i posmaruj oliwą.
- Umieść kanapeczki na ruszcie i piecz w piekarniku do zarumienienia. Nie zapomnij obrócić grzanki aby opiec dwie strony.
- Szalotkę posiekaj i podsmaż na łyżce masła klarowanego.
- Posmaruj bagietkę czerwonym pesto oraz ułóż na niej pokrojony ser, oliwki i przygotowaną wcześniej szalotkę.
- Na wierzchu dodaj mus Herbapol Truskawki. Udekoruj rukolą, pestkami dyni oraz miętą.
Smacznego!
W przepisie użyto: