Wróć do listy Na słodko||Muśnij sobie z Darią Ładochą

Grzanki z kozim serem i musem Herbapol Truskawki

Przepis Grzanki z kozim serem i musem Herbapol Truskawki
Średnie
Czas przygotowania 60 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje:

  • 1 duża bagietka
  • 2 łyżki czerwonego pesto
  • 1 roladka dojrzewająca koziego sera w roladzie
  • 2 szalotki pokrojone w piórka
  • oliwa z oliwek
  • 100 g czarnych oliwek, pokrojonych w plastry
  • 1 opakowanie musu Herbapol Truskawki
  • rukola
  • kilka liści mięty
  • prażone pestki dyni
  • 1 łyżeczka masła klarowanego

 

 

Przygotowanie:

  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 st. C w trybie grill.
  2. Bagietkę pokrój na grubsze kromki i posmaruj oliwą.
  3. Umieść kanapeczki na ruszcie i piecz w piekarniku do zarumienienia. Nie zapomnij obrócić grzanki aby opiec dwie strony.
  4. Szalotkę posiekaj i podsmaż na łyżce masła klarowanego.
  5. Posmaruj bagietkę czerwonym pesto oraz ułóż na niej pokrojony ser, oliwki i przygotowaną wcześniej szalotkę.
  6. Na wierzchu dodaj mus Herbapol Truskawki. Udekoruj rukolą, pestkami dyni oraz miętą.

 

Smacznego!

 

W przepisie użyto:

Mus Truskawki użyto w przepisie serwisu Herbpol

Mus Truskawki

Sprawdź