Wróć do listy
Na słono||Muśnij sobie z Darią Ładochą
60 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje:
- 1 pierś z kurczaka, pokrojona na plasterkioliwa do smażenia
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól, pieprz
- 2 małe sałaty rzymskie
- 1 mała sałata lodowa
- 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka
- 1 zielony ogórek, pokrojony plastry ze skórą
- 1 czerwona papryka, pokrojona w słupki
- 1 marchewka, pokrojona w słupki
- 4 łyżki prażonych orzechów ziemnych
- ½ pęczka mięty
- ¼ pęczka koperku
adniki na 4 porcje:
- 1 opakowanie musu Herbapol Mango & brzoskwinia
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 łyżki prażonego sezamu
- 6 łyżek sosu sojowego
- 1 papryczka chili (opcjonalnie)
- sok z limonki
- świeża kolendra
Przygotowanie:
- Kurczaka natrzyj, solą, pieprzem i papryką.
- Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę, podsmaż kurczaka na złoty kolor.
- Na półmiskach ułóż liście sałaty rzymskiej i porwanej sałaty lodowej.
- Na wierzchu ułóż ogórka, paprykę, marchewkę i cebulę.
- W oddzielnej misce wymieszaj mus Herbapol Mango & brzoskwinia z czosnkiem, sosem sojowym, posiekaną kolendrą, sezamem i chili.
- Na sałacie ułóż kurczaka, polej dużą porcją powstałego dressingu, udekoruj musem Herbapol Mango & brzoskwinia, orzechami, miętą i koperkiem.
Smacznego!
W przepisie użyto: