Wróć do listy
Na słodko
50 min
Drukuj
Składniki na 6 porcji
- 250g czerstwego pieczywa
- 1 słoik Konfitury Malinowej Herbapol
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 100ml mleka
- 200ml śmietany kremówki
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- masło
Przygotowanie
- Nagrzej piekarnik do 180oC, a naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
- Pieczywo pokrój w kromki, każdą posmaruj masłem i konfiturą malinową. Układaj jedną na drugą, jak przewrócone domino w naczyniu żaroodpornym.
- Żółtka utrzyj z cukrem, następnie dodaj jajko mleko i śmietanę.
- Stopniowo zalewaj pieczywo i odstaw na 10 min by nasiąkło.
- Wierzch posyp brązowym cukrem i cynamonem.
- Piecz przez około 30-45 minut w temperaturze 170oC.
W przepisie użyto: