Wróć do listy
Na słono
60 min
Drukuj
Składniki:
- 2 piersi z kaczki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- szczypta soli
- 700 g ziemniaków
- 100 ml śmietanki 30%
- 50 g masła
Przygotowanie:
- Skórę kaczki naciąć, natrzeć przyprawami, olejem i odstawić na 30 minut.
- Na rozgrzanej patelni smażyć piersi, pod przykryciem, skórą do dołu, przez 8 minut.
- Odwrócić i smażyć kolejne 8 minut.
- Usmażone mięso owinąć szczelnie w folię i odstawić na 10 minut.
- Dwie łyżki z powstałego wywaru ze smażenia wymieszać z konfiturą z malin.
- Ugotowane, ciepłe ziemniaki ubić na puree z masłem i śmietanką.
Smacznego!
W przepisie użyto: