Białka jaj i cukier zmiksuj na jednolitą gładką i sztywną masę, aż cukier się rozpuści. Wyłóż białka na blachę wyłożoną pergaminem (2 placki z bezy) i piecz 20 minut w 145 stopniach następnie ok. 30 do 50 minut w 90 stopniach, aż beza w środku będzie klejąca (można próbować urywając kawałek).
Bezę ostudź. Wodę doprowadź do wrzenia i dodaj torebki z herbatką. Parzymy przez 10 minut dodając łyżkę cukru, ostudź do 45 stopni, następnie wyjmij torebki z herbatką, a w płynie rozpuść żelatynę. Całość wlej do naczynia wyłożonego folią spożywczą i studź do zastygnięcia. Następnie pokrój w kostkę.
Śmietanę ubij, połącz z mascarpone, cukrem pudrem, malinami i połową galaretki. Na bezę nałóż masę, na jej wierzch wysyp resztę galaretki i przykryj drugą bezą. Całość możesz udekorować np. cukrem pudrem.