Wróć do listy Na słodko

Makaron z Dżemem Jabłkowym, owocami, orzechami i serem

Przepis Makaron z Dżemem Jabłkowym, owocami, orzechami i serem
Łatwe
Czas przygotowania 60 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 2 porcje:

  • 2 łyżki Dżemu Jabłkowego Herbapol
  • 200 g makaronu np. świderki (1 szklanka)
  • 1 brzoskwinia
  • około 100 g jeżyn
  • 4 śliwki
  • garść orzechów (mix migdałów, laskowych, włoskich oraz pistacji)
  • około 80 g sera twarogowego, np. włoski

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według wskazówek producenta, odcedzić, ostudzić i wymieszać z Dżemem Jabłkowym.
  2. Dodać owoce, orzechy, pokruszyć ser.

Smacznego!

W przepisie użyto:

Dżem Jabłkowy użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem Jabłkowy

Sprawdź